نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش بهار زاگرس، برای تشخیص تب دنگی ممکن است پزشک آزمایش خون و آزمایش کبد و کلیه را برای شما تجویز کند. در این مقاله از مجموعه مقالات دیجیکالا مگ، به معرفی بیماری تب دنگی، علائم و روشهای درمان آن اشاره کردهایم. با ما همراه باشید.
تب دنگی (تب شکستگی استخوان) نوعی عفونت ویروسی است که از طریق پشهها به افراد سرایت میکند. این پشه بیشتر در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری و معتدل دیده میشود. مبتلا شدن به این تب علائم خاصی ندارد و شبیه سایر بیماریها است. افرادی که دچار تب دنگی میشوند معمولا سردرد، بدن درد، حالت تهوع و بثورات پوستی را تجربه میکنند. بیشتر افراد در عرض یکی دو هفته درمان میشوند اما اگر این تب شدیدتر باشد ممکن است باعث بستری شدن در بیمارستان شود. در برخی از موارد نیز میتواند باعث مرگ بیمار شود. در حال حاضر درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد اما ممکن است پزشک مصرف مسکن را برای شما تجویز کند.
علائم این بیماری شبیه بیماریهایی مانند آنفلونزا، حصبه و مالاریا است. ممکن است پزشک برای تشخیص تب دنگی آزمایش خون، آزمایش کبد و کلیه و … را تجویز کند. در آزمایش خون غلظت، تعداد پلاکتها و میزان گلبولهای سفید بدن شما بررسی میشود.
اکثر افرادی که به تب دنگی دچار میشوند علائم خاصی ندارند. اما علائمی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم معمولا ۴ الی ۱۰ روز پس از عفونت شروع میشود و ۲ الی ۷ روز طول میکشد. این علائم عبارتند از:
افرادی که برای بار دوم به این بیماری مبتلا میشوند علائم جدیتری دارند که عبارتند از:
در صورت مشاهده علائم فوق باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
این ویروس از طریق روشهای مختلفی به افراد منتقل میشود. مهمترین روش انتقال آن وجود پشه آئدس است. در این بخش به راههای مختلف انتقال این بیماری اشاره کردهایم.
هنوز درمان قطعیای برای این بیماری تعیین نشده است. اما با رعایت موارد زیر میتوانید تب دنگی را تا حدی کنترل کنید:
تب دنگی معمولا ۲ الی ۷ روز طول میکشد. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری به بستری شدن در بیمارستانها نیازی ندارند. روشهای درمان این تب در منزل عبارتند از:
با رعایت موارد زیر میتوانید از خود و خانوادهتان در برابر این بیماری محافظت کنید:
سخن آخر
با گرمتر شدن هوا افراد بیشتری به بیماری تب دنگی مبتلا میشوند. پشه ناقل این بیماری در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیری وجود دارد. از مهمترین علائم این تب میتوان به کهیر، سردرد و درد پشت چشم اشاره کرد. متاسفانه هنوز واکسن خاصی برای این بیماری کشف نشده است اما میتوان به کنترل و درمان آن از روشهای مختلف خانگی استفاده کرد. هیدراته نگه داشتن بدن و مصرف مایعات فراوان میتواند به کنترل بیماری تب دنگی کمک کند. فراموش نکنید هنگام خارج شدن از محیط منزل لباسهای پوشیده مانند بلوز، پیراهنهای آستین بلند و شلوار به تن داشته باشید. با این کار از بدن خود در برابر نیش پشه آئدس محافظت خواهید کرد.
این یکی از بیماریهای ویروسی است که از طریق پشه آئدس به افراد منتقل میشود. سرعت انتقال تب دنگی در گیلان و استانهای نیمهگرمسیر بیشتر است.
این بیماری در برخی از موارد علائمی ندارد و در موارد دیگر علائمی شبیه آنفلونزا دارد. مهمترین نشانههای این عبارتند از سردرد، درد پشت چشم، حالت تهوع و استفراغ، تورم غدد، درد مفاصل، استخوان یا عضله، کهیر.
هنوز برای این بیماری واکسن خاصی وجود ندارد. در صورت ابتلا به تب دنگی مایعات بسیاری بنوشید. همچنین از مصرف آسپرین و ایبوپروفن نباید مصرف شود چرا که ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.
پاپایا، انار، کیوی و پرتقال از جمله میوههای عالی برای درمان دنگی هستند. این میوهها با داشتن مواد مغذی بسیار به بهبود بیماری کمک میکنند.
در زمان ابتلا به این بیماری بهتر از نوشیدنیهای کافئیندار و الکلی، غذاهای پر فیبر، سبزیجات تیره و غذاهای تند، چرب و سرخ شده پرهیز کنید.
این مطلب صرفا جنبهی آموزش و اطلاعرسانی دارد. پیش از استفاده از توصیههای این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
منبع Who.int
منبع
Who.int
سرمربی تیم فوتبال نفت آبادان برای فصل جدید لیگ دسته یک کشور انتخاب شد.
۴ پسر جوان که ۲ دختر را در خانهای حبس کرده و قصد دستدرازی به آنها را داشتند و باعث مرگ یکی از آنها شده بودند، پس از تفهیم اتهام، ماجرای روز حادثه را برای بازپرس پرونده تشریح کردند.
خوزستانیها در ترکیب تیمملی اعزامی به رقابتهای قهرمانی کشتی فرنگی جوانان آسیا حضور پرتعداد دارند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در سفر یک روزه به استان چهارمحال و بختیاری علاوه بر بازدید از پروژه های عمرانی، ریلگذاری راهآهن شهرکرد-سفیددشت- مبارکه آغاز خواهد شد.
Δ