نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش بهار زاگرس، در حقیقت مدار زمین دور خورشید ۱.۳۴ میلیونم ثانیه کمتر از ۲۴ ساعت استاندارد است و میزان آن محسوس نیست اما همین بازه زمانی کوتاه معمایی در رفتار مدار زمین در سال های اخیر را نشان می دهد. اگر همین روند کوتاه شدن مدار سیاره ادامه یابد، باید در ۲۰۲۹ میلادی یک ثانیه از ساعت های اتمی کسر کرد که این اقدام ثانیه کبیسه منفی نامیده می شود و تاکنون اتفاق نیفتاده است.
سرعت چرخش زمین ثابت نیست. مدت ها قبل یک روز بسیار کوتاه تر از ۲۴ ساعت یا ۸۶۴۰۰ ثانیه بودند اما اکنون انسان ها به روزهای ۲۴ ساعتی عادت کرده اند. طبق تحقیقی که در ۲۰۲۳ میلادی انجام شد در بخش زیادی از اوایل تاریخ زمین یک روز این سیاره حدود ۱۹ ساعت بوده که دلیل آن توازن بین امواج اتمسفری خورشید و امواج اقیانوسی به ماه بوده است.
اما طی زمان یک روز روی زمین به طور مداوم طولانی تر شده است. دلیل اصلی این امر نیز اصطکاک جزر و مدی ناشی از ماه است که سبب شده این سیاره بهتدریج از زمین دورتر شود. با دور شدن ماه، انرژی چرخشی زمین کاهش مییابد و در نتیجه، چرخش سیاره خاکی کندتر شده و طول روزها افزایش می یابد.
اما دلیل این تغییر ناگهانی چیست؟ از زمانی که ثبت داده ها با اختراع ساعت اتمی آغاز شد، یعنی از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۲۰ میلادی، کوتاه ترین روز ثبت شده ۱.۰۵ میلیونم ثانیه کمتر از ۲۴ ساعت بوده است. اما از ۲۰۲۰ میلادی زمین مرتبا رکورد سرعت خود را شکسته است. کوتاه ترین روز ثبت شده پنج جولای ۲۰۲۴ میلادی بوده که مدار خورشید ۱.۶۶ میلیونم ثانیه سریع تر از مدت زمان معمول بود.
محققان در آن زمان پیش بینی کردند ۹ و ۲۲ جولای و همچنین پنج آگوست احتمالا کوتاه ترین روزهای امسال باشند. با این وجود داده ها حاکی از آن است که ۱۰ جولای ۲۰۲۵ کوتاه ترین روز در سال جاری میلادی است و ۱.۳۶ میلیونم ثانیه کمتر از ۲۴ ساعت بوده است.
پیش بینی می شود امروز نیز چرخش زمین دور خورشید ۱.۳۴ میلیونم ثانیه زودتر انجام شود و به این ترتیب دومین روز کوتاه تاریخ ثبت خواهد شد.
به اطلاع عموم شهروندان گرامی میرساند در پی بررسیهای بهعملآمده از سوی سازمان ملی استاندارد و با هدف رعایت الزامات ایمنی، فنی و استانداردسازی زیرساختهای جایگاه سوخت CNG تحت نظارت شهرداری مسجدسلیمان، این جایگاه تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است.
شلیل، میوهای خوشطعم و بدون پرز، سرشار از فیبر، پتاسیم و ویتامینهای آ و ث است که مصرف روزانهاش میتواند به بهبود عملکرد قلب، تقویت بینایی، کاهش استرس و ارتقای سیستم ایمنی بدن کمک کند.
یک متخصص طب ایرانی گفت: در طب ایرانی یک قاعده کلی وجود دارد که رعایت آن در آداب تغذیه بسیار تأکید شده است که از مصرف همزمان دو نوع غذای سنگین یا دارای مزاج سرد و مرطوب خودداری شود.
آن طور که عنوان شده است، روز چهارشنبه تابش نور آفتاب بر پوست افراد خیلی خطرناک است و می تواند تا مرز ابتلا به سرطان پوست همراه باشد.
Δ